Januari is alweer bijna voorbij. Misschien heb jij begin 2019 aan jezelf beloofd dat er dingen moesten en gingen veranderen.

Meer bewegen, gezonder leven, meer tijd voor jezelf maken of…

Nu is het bijna februari en besef je dat die voornemens niet zo gemakkelijk waren om vol te houden. Je voelt dat het moeilijk is om blijvend te veranderen en het gevoel vast te houden dat het tijd is voor verandering. Om tijd te besteden aan jezelf, meer te ontspannen en om iets leuks te doen voor jezelf.

Hoe vaak overkomt het jou dat je het voornemen hebt om wat tijd voor jezelf te nemen, even een avondje niks of dat boek lezen wat al weken op je nachtkastje ligt, of even een frisse neus halen buiten en het leven gebeurd waardoor je ME-time opzij wordt gezet?

Hoe vaak lukt het jou om je goede ideeën om te ontspannen ook echt te laten gebeuren?

Herken je dat? Werk, kinderen, vrienden en huishoudelijke taken, het voelt al snel belangrijker dan de tijd voor jezelf die toch ook belangrijk is. Je agenda loopt langzaam vol en voor je weet vlieg je van hot naar her. Tijd voor jezelf schiet er vaak bij in. Helaas is het geregeld zo dat vrije dagen of je weekend uitzicht geven op ontspanning waar je zo naar verlangt. En als je jouw ideeën voor ontspanning en energie opladen niet vastlegt gaat de illusie van rust in deze dagen in rook op en lopen ze over van de (sociale) verplichtingen.Mediteren in de tuin

Hoe zou het voor je zijn om de knoop door te hakken en nu écht te kiezen voor jezelf.
ME-time in je agenda, helemaal voor jou. Zonder het gevoel hebben dat je tekort schiet.
Even tijd om stil te staan wat belangrijk is voor je. Om de rust en ontspanning te kunnen voelen.
Zodat je herinnert wordt aan dat gevoel om het ook echt anders te gaan doen.

Spreekt dit jou aan? Dan is dit is het teken dat het tijd is om de keuze te maken en te ervaren wat kiezen voor jezelf voor je kan betekenen. Ik beloof je dat door deze keuze te maken het je enorm veel gaat opleveren.
Niet alleen ontspanning en inspiratie maar misschien nog wel belangrijker; houvast en concrete stappen om jezelf vaker op nummer 1 te zetten. Om echt dingen anders te gaan doen.

Zonder het schuldgevoel en het gevoel hebben van tekortschieten.

Gezondheidsreis met Inge SpanjaardGa mee en kies voor jezelf!

Ik heb het over 4 dagen weg voor jezelf. Een kickstart van een gezonder leven waar een positieve mindset hand in hand gaat met ritme in gezondere voeding en voldoende beweging. Kijk meteen hoe je mee kan naar IERLAND en klik HIER voor meer informatie.

 

Toe aan rust en ontspanning maar…

…heb je hier geen tijd voor?
Of geen energie?
Of geen geld?
Of kun je vanwege je gezin de deur niet uit?

Hierbij mijn tips voor een thuisblijf-relax-avond:

  1. Zodra jullie klaar zijn met eten, ruim je alles SAMEN snel op en doe je nog iets gezelligs met de kinderen en breng je ze naar bed.
  2. Dim het licht en steek KAARSJES aan.
  3. Telefoon gaat UIT en check geen werkmails.
  4. Zet mooie MUZIEK op.Mindfulness in je leven met ZIJN Leef Krachtig
  5. Ga in BAD (of uitgebreid douchen).
  6. Neem een gezichtsmasker of verzorg je huis en haren intensiever.
  7. Pak een leuk tijdschrift of boek, mediteer of maak ruimte voor je (creatieve) hobby.
  8. Drink THEE of water.
  9. En ben je moe? Ga VROEG naar bed.
  10. GENIET ervan en heel veel plezier!

Is het vanavond niet gelukt? Plan je RELAX-avond morgen opnieuw in. Net zo lang totdat je van alle punten geruisloos hebt kunnen genieten. Ik durf te wedden dat je binnen NO-TIME weer helemaal opgeladen bent. SUCCES!

Leef Krachtig, Inge